Mooie en comfortabele art deco bank

U bent op zoek naar een mooie art deco bank die ook nog eens comfortabel zit? Dan bent u bij Jan Frantzen aan het juiste adres. Jan Frantzen ontwerpt al meer dan 40 jaar meubelen met een eigen gezicht en laat zich daarbij in het bijzonder inspireren door tijdloos klassiek en art deco.

Kenmerken art deco bank

Art deco banken vormen een krachtig element in uw interieur door hun exclusieve design en massieve uitstraling. Bij een dergelijke bank horen de volgende kenmerken:

  • Geometrische patronen
  • Abstracte vormen
  • Luxueuze uitstraling
  • Fel, helder kleurgebruik voor stoffen
  • Vaak bekleed met leder
  • Kwalitatief materiaalgebruik

Door hun strakke en imposante uitstraling vormen zijn het prachtige elementen die uw interieur meteen een heel eigen gezicht geven. Daarbij is niet alleen het design, maar ook het comfort van de banken tot in het detail uitgedacht.

Art Deco display

Book Chair Anna

Product bekijken

Tv meubel Art Deco

Product bekijken

Fauteuil Royale

Product bekijken

Art Deco Tv dressoir

Product bekijken

Room divider

Product bekijken

Eetkamerstoel Bangkok

Product bekijken

Art Deco bureau Beau

Product bekijken

Eetkamertafel Winslow

Product bekijken

Art deco en art nouveau 

De art nouveau en art deco stijlbeweging lopen soms een beetje in elkaar over, waardoor de stromingen soms wat minder goed uit elkaar te houden zijn. De vraag wordt dan ook regelmatig gesteld wat het verschil tussen beide stijlen is. Tussen 1890 en 1910 vond een stijlvernieuwing in Europa plaats. In Duitsland en Oostenrijk kwam de Jugendstil-beweging op. Deze ontwikkelde zich met name op het gebied van de kunstnijverheid en architectuur. De nadruk lag daarbij op het werken met motieven uit de flora en fauna. Tegelijkertijd ontstond in België en Frankrijk de art nouveau beweging. Kenmerkend voor de art nouveau stijl waren asymmetrische, golvende lijnen in pasteltinten. Er werd veelvuldig gebruik gemaakt van ornamenten en arabesken. Beide bewegingen legden veel nadruk op de natuurgetrouwe weergave van zaken en minder op de vorm. Rond 1910 begint een nieuwe internationale stijlbeweging steeds meer invloed te krijgen op de decoratieve en toegepaste kunst: art deco. Art deco is dus eigenlijk weer een reactie op art nouveau. Met het intreden van de art-decostijl kwam de nadruk meer te liggen op strakheid en vormgeving. Als de vorm maar mooi was, maakt het niet uit dat het niet met de werkelijkheid overeenkwam. De toenemende industrialisering en mechanisatie is terug te vinden in de manier waarop aanhangers van de art deco stijl technologie omarmen. Bij art nouveau speelde technologie nog geen rol. Dit is een van de belangrijkste punten waarop beide stijlen van elkaar verschillen. Zoals wel vaker het geval is lopen beide stromingen een beetje in elkaar over. In de late jaren van de art nouveau en de beginperiode van de art deco tijd is de invloed van beide stromingen soms zichtbaar in het interieurontwerp. Daardoor zijn ze niet altijd even goed uit elkaar te houden. Art deco is van grote invloed geweest op het ontwerp van alledaagse producten als gebruiksvoorwerpen, meubels, behang en kleding. Deze invloed is tot op heden zichtbaar. Door de luxueuze en strakke uitstraling lenen art deco meubelen zich uitstekend om in een modern interieur gebruikt te worden.

Referenties

“Prachtige en kwalitief goede meubels! Ga vooral eens kijken in de winkel, meer dan 2500 m2 aan plezier en keuze mogelijkheid. Vriendelijk personeel en adequaat geholpen. Hier kom ik zeker nog een keer terug!” – Jeroen Bosch
“Voor de 2e maal meubelen gekocht bij Jan Frantzen. Deze keer maatwerk laten maken. Ik moet zeggen dat het wat lang duurde voordat er geleverd kon worden maar dan heb je ook wat. Goede producten voor een goede prijs en een zeer goede service van al het personeel. Chappeau! ” – Vincent
Meubels op maat van Jan Frantzen

Onze art deco banken

Jan Frantzen is al vele jaren groot liefhebber van art deco en heeft in de loop der tijd een reputatie opgebouwd op het gebied van het ontwerp van nieuw meubelen die geïnspireerd zijn op het verleden. Hierdoor is onder andere een exclusieve collectie met art deco banken ontstaan die steeds verder uitgroeit. De banken worden niet alleen zelfontworpen, maar daarna ook in eigen beheer gefabriceerd. Op deze manier worden vorm en kwaliteit gewaarborgd. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, bijvoorbeeld massief mahonie met voorname structuur. In veel gevallen kunt u de maatvoering, stofkleur en de manier waarop het hout afgewerkt wordt naar wens aanpassen. De banken worden op een traditionele methode met stalen conische veren onder de zitkussen gestoffeerd. Hierdoor bent u verzekerd van een goed zitcomfort, ook op de langere termijn.

De allereerste art deco bank in de collectie was een bijzondere hoekbank met fraai gebogen lijnen die in diverse maten leverbaar is. Door toepassing van chroom, kristalglas en gezandstraald glas ontstond een uitzonderlijk meubelstuk dat niet alleen prachtig staat in menig woonkamer, maar ook nog eens multifunctioneel kan worden ingezet. Aan de achterzijde van de bank zijn glasplanken bevestigd, waardoor er bergruimte ontstaat voor bijvoorbeeld boeken of cd’s.  Daarnaast kunt u denken aan sofa’s met een actieve zit, elegante bankjes van eenvoudig design die in verschillende maten en uitvoeringen beschikbaar zijn, of banken met een bijpassen fauteuil in schapenleer of rundleder.

art deco bank
GRIJSBLAUW bank

Art deco stoffen

Stoffen bepalen voor een belangrijk gedeelte de uitstraling van het interieur. Art deco stoffen laten zich kenmerken door een luxueuze uitstraling, helder kleurgebruik, of bijvoorbeeld het gebruik van geometrische designs die een strakke, uitgesproken en zakelijke of stoere uitstraling hebben. Een deel van het karakter van het meubilair wordt bepaald door de stof die u uitkiest. Vandaar dat wij een uitgebreide keuze hebben in stofsoorten. Vanzelfsprekend voorzien wij u ook graag in deskundig advies, mocht u nog twijfelen welke stof het beste bij uw interieur past.

Art deco stoffen

Stoffen bepalen voor een belangrijk gedeelte de uitstraling van het interieur. Art deco stoffen laten zich kenmerken door een luxueuze uitstraling, helder kleurgebruik, of bijvoorbeeld het gebruik van geometrische designs die een strakke, uitgesproken en zakelijke of stoere uitstraling hebben. Een deel van het karakter van het meubilair wordt bepaald door de stof die u uitkiest. Vandaar dat wij een uitgebreide keuze hebben in stofsoorten. Vanzelfsprekend voorzien wij u ook graag in deskundig advies, mocht u nog twijfelen welke stof het beste bij uw interieur past.

GRIJSBLAUW bank

Overige meubels

Ben u van plan om de aanschaf van een nieuwe bank (op termijn) te combineren met overige nieuwe meubelen dan kunt u ook bij ons terecht. In onze art deco collectie vindt u ook: tafels, eetkamerstoelen, fauteuils, bureaustoelen, hockers, boekenkasten, vitrinekasten en bureaus. Kwalitatief mooie meubels die qua stijl goed op elkaar aansluiten en zich daardoor uitstekend met elkaar laten combineren.

Showroom

Wilt u de art deco banken in het echt bewonderen? Of misschien het zitcomfort graag een keer uittesten? Komt u dan gerust langs in de showroom aan de Knibbelweg 8a in Zevenhuizen. U bent van harte welkom van dinsdag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 17.30 uur. De showroom is aan de snelweg A12 gelegen, tussen Gouda en Den Haag. Hier vindt u 2500 m2 gevuld met prachtige meubelen en kunt u de nodige inspiratie opdoen.  Wilt u alvast een voorproefje van hetgeen in onze showroom te vinden is dan nodigen wij u graag uit om op onze website een virtuele tour door onze showroom te maken. Stelt u het op prijs om een persoonlijke afspraak te maken voor bijvoorbeeld een uitgebreid adviesgesprek dat behoort dit natuurlijk ook altijd tot de mogelijkheden.