Ontdek de fraaie Art Deco meubelen van ontwerper Jan Frantzen

Liefhebbers van Art Deco meubelen kunnen hun hart ophalen aan de zelf ontworpen collectie van Jan Frantzen in het Zuid-Hollandse Zevenhuizen. Al meer dan 40 jaar bijt hij zich vast in de meest fraaie ontwerpen met een eigen, kenmerkende signatuur. De meubelstukken worden veelal vervaardigd uit massief mahonie met voorname structuur en in de meest prachtige kleuren. Ontdek het zelf en neem een kijkje in de collectie van deze creatieve ontwerper. Heeft u een eigen idee? Ook voor Art Deco meubels op maat bent u bij Jan Frantzen aan het juiste adres.

Art Deco meubelen: hoe het allemaal begon

De Art Deco stijl vindt zijn oorsprong begin 20e eeuw. De in die tijd vernieuwende stijl dankt zijn naam aan de ‘Exposition des Arts Décoratifs et Industriels Modernes’. Een grote internationale expositie in Parijs (1925), waarbij de moderne decoratieve kunst centraal stond. Door het daverende succes van de expositie werd Art Deco de eerste internationaal georiënteerde totaalstijl. De stijl kenmerkt zich onder meer door het gebruik van geometrische patronen, rijke kleuren en de indertijd nieuwe materialen chroom en glas.

Art Deco display

Book Chair Anna

Product bekijken

Tv meubel Art Deco

Product bekijken

Fauteuil Royale

Product bekijken

Art Deco Tv dressoir

Product bekijken

Room divider

Product bekijken

Eetkamerstoel Bangkok

Product bekijken

Art Deco bureau Beau

Product bekijken

Eetkamertafel Winslow

Product bekijken

Dressoir uit 1927 als inspiratiebron

Jan Frantzen bewonderde de Art Deco kunst al vroeg in zijn carrière en de bijhorende meubelstijlen in het bijzonder. De inspiratie voor zijn schitterende Art Deco collectie deed hij op bij een internationaal antiquair. Hier trof hij een dressoir aan die in 1927 in Parijs was gemaakt. Dit dressoir was de inspiratiebron voor de indrukwekkende collectie die bestaat uit Art Deco zitmeubelen, Art Deco kasten, Art Deco bureaus en Art Deco tafels.

art deco meubelen

Referenties

“Prachtige en kwalitief goede meubels! Ga vooral eens kijken in de winkel, meer dan 2500 m2 aan plezier en keuze mogelijkheid. Vriendelijk personeel en adequaat geholpen. Hier kom ik zeker nog een keer terug!” – Jeroen Bosch
“Voor de 2e maal meubelen gekocht bij Jan Frantzen. Deze keer maatwerk laten maken. Ik moet zeggen dat het wat lang duurde voordat er geleverd kon worden maar dan heb je ook wat. Goede producten voor een goede prijs en een zeer goede service van al het personeel. Chappeau! ” – Vincent

Sofa met gebogen lijnen voor extra dimensie

Als eerste ontwierp Jan Frantzen een bijzondere sofa voor zijn Art Deco collectie. Deze sofa herkent u aan de prachtige gebogen lijnen die zorgen voor extra dimensie. Hierbij is gebruik gemaakt van chroom en twee glassoorten. Gezandstraald glas voor de glasplanken aan de achterkant van de sofa en kristalglas. Kortom, een vernieuwend meubelstuk en een aanwezige blikvanger met bijzonder veel zitcomfort.

stoel

De mooiste Art Deco zitmeubelen

Na deze sofa in de unieke stijl van Jan Frantzen, volgden vele andere ontwerpen voor Art Deco meubels. Vandaag de dag bestaat de collectie dan ook uit een grote diversiteit aan zitmeubelen zoals fauteuils, bureaustoelen, banken, hockers en eetkamerstoelen. Daarnaast ontbreekt ook de Art Deco chaise longue niet. Op de site van Jan Frantzen kunt u naast klassieke antieke meubels en Art Nouveau eenvoudig zitmeubelen in Art Deco stijl selecteren.

stoel chesterfield

Materialen en bekleding zitmeubelen

De eerste selectie die u kunt maken is de selectie van de materialen en bekleding van uw voorkeur. De Art Deco meubelen van Jan Frantzen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan materialen en materiaalcombinaties. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een schitterende Art Deco hoekbank van mahonie hout met een glanzende bekleding. Of wat te denken van een Art Deco armstoel met een bekleding van hoogwaardig rundleder en houten onderstel? Daarnaast heeft u bij diverse zitmeubelen de mogelijkheid om zelf het materiaal en de bekleding van uw voorkeur te kiezen.

Kleuren en kleurcombinaties

Eenmaal de materialen en bekleding van uw voorkeur gekozen, kunt u ook selecteren welke kleuren en kleurcombinaties uw Art Deco meubelen moeten hebben. Hierdoor vindt u gegarandeerd het zitmeubel dat perfect aansluit bij de rest van uw interieur of er juist uitspringt als fraaie eyecatcher. Net zoals bij de materialen en bekleding het geval is, kunt u ook de kleur van uw Art Deco meubels veelal zelf bepalen. Zo kan het houtwerk van sommige fauteuils bijvoorbeeld in zwart piano lak gespoten worden of een andere houtkleur. Aan u de keus.

Zitcomfort en functionaliteit

Bij het ontwerpen van zijn Art Deco zitmeubelencollectie heeft Jan Frantzen ook de nodige aandacht geschonken aan zitcomfort. Door de toepassing van stalen conische veren in de zittingen zult u een voortreffelijk zitcomfort ervaren. Daarnaast zijn veel Art Deco meubelen hierbij een toonbeeld van functionaliteit. Waar u dan aan moet denken? De Art Deco sofa bijvoorbeeld, waarbij de achterzijde van veel bergruimte voorzien is. Hierin kunt u onder meer uw boeken of cd’s bewaren.

Art Deco kasten

Of u nu op zoek bent naar een dressoir, een vitrinekast, een boekenkast, een ladekast of een accessoireskast in Art Deco stijl, Jan Frantzen heeft het allemaal voor u ontworpen. En hoe. De collectie is werkelijk schitterend te noemen, waarbij iedere kast gekenmerkt wordt door een schitterende uitstraling en hoogstaande kwaliteit. De meeste kasten zijn vervaardigd uit mooi mahoniehout met stuk voor stuk een unieke en fraaie afwerking in Art Deco stijl.

Jan-Frantzen-kasten

Handgrepen van koper of glas

Bij de Art Deco meubelen van Jan Frantzen zal u opvallen dat aan ieder detail de nodige aandacht is besteed. Zo kunt u voor de handgrepen van uw kast kiezen uit stijlvolle koperen varianten, maar ook uit glazen handgrepen. Stelt u zich eens voor: een mahoniehouten dressoir die in hoogglans is afgewerkt en voorzien is van glasgrepen op zowel de kastlades als de kastdeuren. Hiermee bent u verzekerd van een meubelsieraad van jewelste in zowel uw kamer als op uw kantoor.

bureau

Art Deco bureaus

Ook bureaus ontbreken niet aan de collectie Art Deco meubelen van Jan Frantzen. Hierin treft u eenzelfde schitterende ontwerpstijl aan, met de nodige aandacht voor details en ook functionaliteit. Ook voor deze Art Deco meubels is er volop keuze in mahoniehouten uitvoering. Samen met de koperen handgrepen zorgt dit voor een prachtige blikvanger in iedere ruimte. Wilt u een andere indeling van het bureau of andere afmetingen? Geen probleem. Jan Frantzen helpt u ook graag uw eigen gewenste bureauontwerp vorm te geven.

Bureau vervaardigd uit in epoxy gegoten fossiel hout

Een zeer bijzonder exemplaar in de Art Deco bureaucollectie van Jan Frantzen is het bureau uit in epoxy gegoten fossiel hout. Een eyecatcher van formaat met daarbij een onderstel van roestvrijstalen gebogen buizen in combinatie met gerecycled teakhout. Ook deze bureaus zijn geheel op maat en in diverse afmetingen te bestellen.

art deco tafel

Art Deco tafels

Als u op de Art Deco productpagina de tafels van Jan Frantzen selecteert, ontvouwt zich voor u een veelzijdigheid aan deze Art Deco meubelen die u aangenaam zal verrassen. Deze veelzijdigheid komt onder meer tot uitdrukking in het gecombineerde materiaalgebruik en de bijzondere accenten. Van uitschuifbare houten eettafels die in hoogglans zijn afgewerkt, tot salon- en bijzettafels van fossiel hout en rvs metalen onderstellen. Jan Frantzen heeft met de collectie van deze Art Deco meubels zijn creatieve geest de vrije loop gelaten en dat zie je overal in terug.

Combinatie met andere meubelen in Art Deco stijl

Door de unieke details en vormgeving is ieder Art Deco meubelstuk van Jan Frantzen een aanwezige blikvanger op zich. Daarnaast is het echter eveneens mogelijk om de diverse meubelstukken in Art Deco stijl met elkaar te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een zitmeubel met mahoniehouten onderstel en voeg daar een bijpassend dressoir en salontafel aan toe van hetzelfde materiaal. Ook de details kunt u overeen laten komen. Denkt u hierbij aan koperen handvaten, glaspartijen, chroomaccenten en nog veel meer.

Art Deco meubilair op maat gemaakt

Heeft u nu een eigen idee voor Art Deco meubelen die u graag vormgegeven ziet? Dan kunt u daarvoor ook uitstekend terecht bij Jan Frantzen. Nadat u uiteen heeft gezet wat u precies voor ogen heeft, maakt hij een bijpassend ontwerp. Na uw akkoord worden deze creatieve ontwerpen op maat voor u gemaakt. Exact zoals u het in gedachten heeft. Fantastisch toch?