Art deco kasten van Jan Frantzen: de blikvanger voor uw interieur!

Voor iedere ruimte de juiste art deco kast

De aankleding van de woning, voor sommigen is het kinderspel, voor anderen kan het een flinke puzzel zijn om een stijlvol interieur samen te stellen. En als u dan eindelijk de knoop doorhakt qua stijl, waar vindt u dan bijvoorbeeld mooie kasten? Zeker als u een voorliefde heeft voor de art deco stijl kan het soms lastig zijn voor de verschillende ruimtes in uw huis de juiste kasten te vinden. Stop met zoeken! De mooiste art deco kasten vindt u in de winkel van Jan Frantzen. En alsof dat nog niet genoeg is: we passen met zorg en liefde de kasten naar uw wens aan.

Art deco kasten in een modern interieur

De stijl art deco dateert uit de jaren 1920 tot en met 1940 en volgde onder andere op de sierlijke kunststroming art nouveau. Wist u dat de geometrische, herhalende patronen en het gebruik van rijke, natuurlijke grondstoffen, zoals massief hout, rotan en marmer, terug te voeren zijn naar onder andere de art deco stijl? Materialen die ook nu nog, of weer, mateloos populair zijn. We kunnen dus wel stellen dat hoewel de stijl art deco al lang bestaat, u deze stijl ook nu nog prachtig kunt matchen met uw huidige interieurstijl. 

Dus, of uw huis nu al een waar art deco paleis is of dat u pas net aan het experimenteren bent met het toevoegen van deze levendige stijl aan uw interieur, met een art deco kast van Jan Frantzen voegt u een prachtig, uniek ontwerp aan uw interieur toe. 

Art deco kasten

Referenties

“Prachtige en kwalitief goede meubels! Ga vooral eens kijken in de winkel, meer dan 2500 m2 aan plezier en keuze mogelijkheid. Vriendelijk personeel en adequaat geholpen. Hier kom ik zeker nog een keer terug!” – Jeroen Bosch
“Voor de 2e maal meubelen gekocht bij Jan Frantzen. Deze keer maatwerk laten maken. Ik moet zeggen dat het wat lang duurde voordat er geleverd kon worden maar dan heb je ook wat. Goede producten voor een goede prijs en een zeer goede service van al het personeel. Chappeau! ” – Vincent

Art deco boekenkast Michele 

Een mooi voorbeeld van een art deco kast is boekenkast Michele. Een kast waarin zowel chique kenmerken van de art deco stijl als praktische eigenschappen samenkomen. Zo beschikt de kast over 4 verstelbare en 2 vaste planken. De verstelbare planken zijn per 3,5 centimeter in hoogte te verstellen. Zo deelt u de kast moeiteloos, helemaal naar wens in. De kast bestaat uit twee delen, wat nogmaals wordt benadrukt door de horizontale lijnen over de zijpanelen en achterwand. Het gebruikte mahoniehout is massief, dit maakt het frame oerdegelijk en de planken heel stevig en uitermate geschikt voor zware belasting met bijvoorbeeld boeken of servies. De planken zakken onder geen beding door, waardoor u vele jaren plezier heeft van deze kast. De kast zoals getoond is een van onze standaarduitvoeringen, maar ook voor deze kast geldt dat maatwerk tot de mogelijkheden behoort.

art deco boekenkast michele

Art Deco display

Book Chair Anna

Product bekijken

Tv meubel Art Deco

Product bekijken

Fauteuil Royale

Product bekijken

Art Deco Tv dressoir

Product bekijken

Room divider

Product bekijken

Eetkamerstoel Bangkok

Product bekijken

Art Deco bureau Beau

Product bekijken

Eetkamertafel Winslow

Product bekijken

Art deco ladekast Keswick

Ladekast Keswick is een van de ladekasten in art deco stijl uit het atelier van Jan Frantzen. In deze kast zie je in de licht gebogen zijpanelen de typisch vloeiende, speelse vormen van art nouveau terug. Juist door er rechte lijnen aan toe te voegen, is het geheel een prachtig art deco ontwerp. De kast is gemaakt van premium kwaliteit mahoniehout met een kersenkleuring. Dit geeft de kast een prachtige warme kleur. Een van de kenmerkende details van deze kast zijn de subtiele, koperen handgrepen, geheel in de geest van deze kunststroming waarin luxe materialen de voorkeur hebben. De ladekast zoals getoond heeft drie ruime lades, maar is ook in andere afmetingen te verkrijgen en, zoals u van ons gewend bent, behoort maatwerk tot de mogelijkheden.

art deco ladekast keswick

De mooiste dressoirs en audio-/tv-meubelen in art deco stijl

Jan Frantzen bewijst dat de art deco stijl valt toe te passen op bijna alle soorten meubels; van bank tot fauteuil en van boekenkast tot dressoir of zoals hier een tv-/audiomeubel. Door de keuze voor het juiste materiaal en ontwerp geeft meubelmaker Jan Frantzen zijn meubelen behalve zijn eigen signatuur ook de look en feel van de roaring twenties mee. Bij dit dressoir of audiomeubel krijgen we het art deco gevoel door de ruitvormige inleg in de deuren en het horizontale lijnenspel en de afgeronde hoeken van het frame. Ook de combinatie van materialen als mahoniehout, koperen handgrepen en een glazen dekplaat is ‘spot on’.

Omdat ieder vertrek weer net anders van vorm en formaat is, biedt atelier Jan Frantzen u de mogelijkheid om een meubel op maat te laten maken. Door te spelen met de maten, vormen en materialen ontwerpt u zelf, samen met onze meester-meubelmaker, uw ultieme en unieke tv-/audiomeubel. 

Meesterlijk maatwerk

Al meer dan 40 jaar is meubelatelier Jan Frantzen een begrip als het gaat om art deco-, klassiek, pre-loved en natuurlijk maatwerkmeubilair. Of het nu gaat om een vintage ‘opknappertje’ of een nieuw ontwerp, volledig in stijl met het art deco van weleer, bij Jan Frantzen krijgt u topkwaliteit. Heeft u een interieurstijl waarin u klassieke stukken combineert met een verfijnde art deco stijl, dan komen de art deco kasten van Jan Frantzen bij u perfect tot hun recht. U kunt er dus zeker van zijn dat u thuiskomt met dat ene meubelstuk dat perfect past bij uw interieur en smaak. De winkel met showroom is volgens zijn klanten ‘een verborgen parel in het grauwe polderlandschap, net onder Moerkapelle. Een walhalla voor de liefhebbers van art deco’.

Wat klanten zeggen over Jan Frantzen

Meneer Frantzen besloot zijn héle zaak in stijl in te richten en wanneer je binnenkomt begrijp je ineens hoe belangrijk een interieur in het leven van elk mens feitelijk is. Het spijt je om na een bezoek weer naar buiten te stappen. Ikzelf begon vanaf precies dat moment doortastend te sparen. Ik zag namelijk als bij toverslag in, dat een fijn interieur dat bij je smaak past niet te vervangen is door eenvoudige, alledaagse geneugten als vakanties, auto´s en juwelen.”

Nieuwsgierig geworden naar onze art deco kasten?

De juiste kast nog niet gevonden? En benieuwd naar de mogelijkheden van ons maatwerk? Of kunt u wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van een geschikte kast, passend bij uw woonwensen? Onze adviseurs staan voor u klaar om samen met u tot een uniek ontwerp te komen. Kom naar de showroom of neem contact met ons op.

Online sfeer proeven & open op afspraak!

In onze online showroom en webwinkel kunt u alvast een kijkje nemen. Zo kunt u, comfortabel vanuit uw eigen huis, alvast sfeer proeven met een virtuele toer door onze winkel. Of ga direct naar onze webwinkel voor ons actuele aanbod

Daarnaast kunt u onze winkel, op afspraak, bezoeken!