Jan Frantzen

Omdat Jan Frantzen de meubelen voornamelijk zelf ontwerpt en alles ambachtelijk gemaakt wordt. De toonzalen in Zevenhuizen bieden een verrassend uniek aanbod. Nieuw in de collectie is zijn werkelijk fraaie collectie Art Deco meubelen waaronder banken grote hoekbank combinaties en de chaise lonque. Omdat deze stijl mooi combineert voor de inrichting van luxe jachten, zijn er inmiddels diverse projecten gerealiseerd. In de ruime toonkamer van 2500 meter zijn er diverse modelkamers opgesteld. Een bezoek aldaar in Zevenhuizen is beslist de moeite waard.

Jan Frantzen besteedt aan het creatieve deel de meeste tijd. Nieuwe ideeën blijven komen en worden in schetsen omgezet. En ontwerpen, dat gaat hem nooit vervelen. Kenmerkend voor zijn stijl is precisie en perfectie. Ook kan de klant eigen ideeën aandragen. Op basis van een oriënterend gesprek ontwerpt Jan Frantzen dan het gewenste meubelstuk.

Jan Frantzen ontwerpt alle soorten meubelen in een klassieke oud-Engelse, tijdloze maar tegelijk ook eigentijdse stijl. Het meest in massief mahonie.

Jan Frantzen vindt het belangrijk dat de tekening aan een tekentafel gemaakt wordt, klassiek, op papier. De ontworpen modellen worden allemaal ambachtelijk gemaakt (onder anderen pen-gat verbindingen), waardoor ook maataanpassingen mogelijk zijn. Grote zorg wordt besteed aan de gloedvolle warme glans van massief mahonie antiek-finishing of kersen-finishing. Ook de aflevering wordt zorgvuldig uitgevoerd. Ervaren eigen medewerkers en speciaal ingerichte vrachtwagens voor meubelvervoer garanderen een professioneel transport.